puuuh



nästan klar nu med allt. puuuh. sitter och pausar med en smoothie i handen.

så kasst.



skulle nyss dra till academedia så ringde de i hemtelefonen och jag hade precis klätt på mig och var på G ut. så tänkte jag ska jag svara eller inte??? så sprang jag in och svara (tur som fan). min jobbcoach som ringde och sa att det blir ingen samling idag...jag bara nehe. tänk så hade jag åkt ända dit så hade de inte varit någon samling så sur jag hade varit då. ska till barnmorskan idag vid 4a :). ska börja städa nu. puss

inte klar ännu...



japp städade aldrig idag har haft så ont i magen så bara vilat, tvättat med hjälp av dick. som tur när vi handlade så kom vår granne och hämtade oss, skönt slapp man gå hem med kassarna. bäddade spjälsängen idag ser så mysigt ut fast den står dock fortf i köket :p. ska städa och röja undan imorgon istället så man får in den i rummet.



ehhhm ska äta glass nu kolla om det finns något bra på tv. ska vara på academedia imorgon 11-12 på samlingsmöte.

pussss

kärlek från första början...





jag har världens bästa sambo <3.


vaknade för ett tag sen så trött...lillen sparkar som bara den just nu känns som han vill komma ut. känns konstigt att sängen är uppe känns nästan som att det är dags nu att han kan komma när han vill. :). jag hoppas att när den dagen är kommen så går allt bra. ska möblera om, städa, tvätta och handla idag. får se om jag får allt gjort.

trött&sleten



så trött nu röjt i lägenheten, köpte spjälsäng och en massa annat idag. så tvungen att ändra om en massa och röja upp en massa. får fortsätta imorgon ska nog sova strax? pusss.

godmorgon typ.



vaknade för ett tag sen försöker göra mig pigg haha. känner mig såå trött. ska ialf bli skönt att få det fixat med spjälsäng och allt. så man slipper tänka på det. ska röja upp i lägenheten idag också så vi får plats med allt. dick tattuerade sig igår kommer kanske bild sen när det är läkt :) om jag kommer ihåg. mindre än 2 månader ikvar nu lite pirrigt i magen när man tänker på det. som mamma sa igår "tänk så kommer det ut en liten flicka istället" haha då hade dick blivit chockad :P han har ställt in sig på att det är en pojke från början. men ja vi har inte direkt köpt några pojk saker utan mer neutrala grejer som man kan ha till både pojke & flicka. så länge bebisen är frisk så :). mamma ska till sjukhuset idag och hälsa på vår morbror. hoppas han blir bättre snart inte kul att ligga så länge på sjukhus. stackaren <3.

lite bilder.





lite bilder på mina 2 favoriter :) hihi. syrran fick hem sin kisseunge idag också :) fast har ingen bild på han men ni kan kolla hennes blogg http://feydakiin.blogspot.com

ska chilla nu godis & sånt. puss!

todaaay





så ser jag ut idag :)

ikeeeeea.


fira syster på fredag och till ikea på lördag :). ska bli kul. jättetrött nu...ska sätta på kaffe kanske julpynta också? tycker mitt hjärta ska komma hem nu :( saknar han!

komiskt?



ehm tog bussen ner till ramlösa station för att ta regionbussen 297an till academedia tar typ 3-5 min och komma dit med bussen men jävligt långt om man går. dessutom har jag ju ingen aning om hur man tar sig dit om man går från ramlösa station. stod där och vänta ca 10min bussen kom fortf inte. trodde den var försenad bara...väntade lite längre. sen såg jag en lapp dem hängt upp på tavlan där de stod att busshållsplatsen är tillfälligt avstängd för regionbussarna för dem arbetar på cirkulationsplatsen. jag bara whaaaat. fick ta tvåan hem igen. workshopen kunde man gå på nu på morgonen mellan kl 10-12 eller senare kl 13.30 - 15.30  så tänkte jag men då åker jag ner till GA ist senare och går därifrån. för jag vet hur man tar sig dit från GA om man går (det har heddan lärt mig) haha. men var lat imorse tar 10 min till ramlösa station med bussen från mig. tar dock 20min till GA från mig med bussen..suger borde de inte stå på skånetrafikens hemsida om sånt? men ja nu vet jag inte om jag ska dit den sena tiden till workshopen för ett praktik ställe jag har ringt tidigare ringde upp mig och sa jag skulle ringa dem efter 2 och se om chefen där hade kommit in, så skulle jag komma ner och snacka med chefen isåfall för dem tog emot praktikanter. men nu får jag inte tag i min jobbcoach. detta suger. denna dagen suger. chefen skulle bara vara där idag denna veckan. ska försöka ringa min jobbcoach igen. roligt att hon inte har en telefonsvarare. när det har kommit fram flera signaler så säger telefonen detta numret finns inte? snyggt ju.

huvudvärk.



denna dagen känns bull redan nu. har sån huvudvärk...somna med huvudvärk och vakna med huvudvärk. ska ringa upp den chefen nu se vad hon säger sen är det iväg till academedia. sen ska jag hem och sova.

detta med rubrik?


kom nyss hem typ varit på ams möte sen fkassan. ringde till en förskola idag och fråga om praktik. så gav dem mig nummer till deras chef men hon var inte på sitt kontor kom aldrig fram så ska prova ringa imorgon också. det var så pinsamt...
hon: hej du har kommit till ättekullas förskola
jag: hej mitt namn är Natasha Larsson jag undrar om ni tar emot praktikanter?
hon: hej ja det gör vi ibland vilken årskurs går du?
jag: jag är 19år går på ett program som heter Academedia genom arbetsförmedlingen där man ska söka praktiker eller jobb, jag söker då praktik eftersom att jag är gravid i 7de månaden.
hon: aha okej ja här är rätt så många som jobbar här just nu så jag vet inte riktigt men ring min chef...så fick jag numret. träffade heddis också i stan hon hade färgat sitt hår jättefint :). så tog vi en fika. nu sitter jag här och mår illa som fan. pratade ju med min jobbcoach idag skällde ut henne...vet inte om hon ändrade så de inte står som frånvaro men kan inte bry mig mindre. orkar inte med dem. ska dit imorgon på den workshop saken. sen på fredag ska jag också dit på något samlingsmöte. fortsätter hon så som hon gör så ska jag försöka gå ur därifrån eller sjukskriva mig. verkar inte som att hon fattar att jag är höggravid. ska vila nu. pusss



söta heddis :)...var tvungen hihi :)

så jävla sne.



på ams/jobbgarantin/jobbcoach skit. spyfärdig på dem. skickade mail till min jobbcoach om mitt schema för veckan  skrev till henne att jag kan inte vara närvarande där på måndag eller onsdag. så skrev hon att det var ok. sen nu fick jag ett mail av henne att för att jag inte var närvarande under måndagen så räknas de som att jag var frånvarande och det drar dem från mina pengar? är hon dum i huvudet eller fatta hon bara inte vad jag skrev i mailet? varför skrev hon att det var ok då? ska fan ringa henne imorgon och ge henne en blåsning är så trött på deras trams. sen skrev hon att jag ska på workshops både onsdag och torsdag...och på onsdag kan jag inte och det har jag skrivit till henne och hon gödkände det. ibland undrar jag...vill gå ur denna jobbgaranti skiten så snabbt som möjligt. ska återigen till ams imorgon och ha möte om dem jävla pengarna. ska tvätta nu. bye.


shut up & listen...




everyone cares when you dont give a damn, and nobody gives a damn when you care.



kaffe & pannkakor.



har gjort en massa pannkakor ska bara sätta på kaffet sen är det klart :). sitter och funderar på en massa...det finns alltid tusen saker som man vill ha sagt men som aldrig kommer ut. lägger upp en magbild senare.

GRATTIS :)


idag blir min syster 21år :) grattis!!!


vecka 32



Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika

btw



åkte ner till stan mötte heddan & fredde :). så var vi inne på ams och fixade grejer. sen gick fredde, så gick vi till oj så köpte heddan en 10alott så vann hon 10kr, så köpte hon en ny för de 10kr, så vann hon 10kr igen. så höll de på så jättelänge :P men så tillslut så vann hon inget :(. sen köpte vi kakor & julmust och åkte hem till mig. nu har vi fettat oss och sånt.

back.


hemma nu igen. fy vad obehagligt det var :( hade fått mycke tandsten så hon gick djupt med den saken flera gånger på samma ställe. kändes riktigt obehagligt och det blödde jättemycket. men det är över nu :) lika bra få det gjort liksom...åkte inom apoteket innan jag skulle hem. fick köpa sån fluorsköljning som heter flux och tandgummistickor (eller va dem nu heter). ska vila mig nu sen ner och posta brev. puss!

så trött...



fattar inte hur jag orkar haha var uppe till 2-3 typ kunde inte sova. sen nu är jag uppe? hur orkar jag. ska till åstorp strax wiie. jävla tandläkare. får hoppas dem är snälla iallafall...ska klä på mig och sånt. puss!

aloha.



har inte orkat uppdatera idag typ :). syrran åkte hem vid 1, sen kom heddan och några av dicks vänner. jag & heddan bara snacka skit och fikade hemma hos mig. jag är rätt trött nu. ska till tandläkaren imorgon hon ska ta bort min tandsten...varför kunde hon inte gjort det sist liksom? har ni hört om de i vellinge, att dem hade försökt bränna upp de vandrarhemmet där flyktingbarnen bor. så patetiskt. jävla idioter blir så arg. incestby!!!!!!!!!!!!!!!!! hur kan dem anse sig själva vara mer värda än andra människor. väx upp! ska inte dampa mer nu. ska lägga mig bredvid dick :) iloveyousoooomuch <3



bara för att jag har sååå tråkigt.



Jag har insett att min senaste kyss: med dick var het..
Jag lyssnar på: mig själv.
Jag pratar: med mig själv?
Jag tycker om:  min familj <3
Jag avskyr när folk: har fördomar.
Kärlek är: något man behöver!
När jag borstar tänderna: så får jag alltid tandkräm i hela ansiktet.
När jag lagar mat: så är jag nöjd :) me<3food.
Jag tänder på: dick.
Det sexigaste yrket är: kan yrken vara sexiga?
Det var gulligt när: fåster tjuvade mammas macka.
Jag är rädd för: hajar.
Den värsta känslan är: när någon har svikit.
Den bästa känslan är: att vakna bredvid dick.
Jag är bäst på: allt!
Jag är sämst på: vet inte?
Jag kommer alltid att vara: mig själv?
Det finaste som finns är: kärlek.
I sommar: ska jag äta mycke glass.
Sist jag grät var: kommer inte ihåg men antar för några dagar sen? du vet gravidhormoner.
Jag kan: allt.
Jag kan inte: trolla?
När jag vill tänka går jag: och tänker..
När jag bakar så bakar jag: något gott.
Min mobiltelefon är: en tegelsten.
När jag vaknar på morgonen: så rullar jag ut från sängen.
Innan jag går och lägger mig: så borstar jag tänderna & släcker överallt.
Just nu tänker jag på att: göra något att äta,
Bebisar är: fantastiska!
Idag har jag: fettat mig och städat lite.
Ikväll ska jag: vara lat.
I morgon kommer jag: att vara snäll.
Jag vill verkligen: resa utomlands, till något varmt ställe.

hej.



dick är på jobb, han ville tjäna extra pengar så vi kan bli färdig med allt till bebisen. det är så många grejor som man ska ha, har typ en lista här hemma över allt som ska inhandlas. kommer säkert glömma något. ska ner & kolla tvätt tid och sen städa. kanske väcka min syster också? ja hon sover fortf. hon kan typ sova i evigheter om man inte väcker henne. jag drömde inatt att jag skulle föda så öppna dem bara en lucka i magen och tog ut bebisen...tänk om det hade varit så enkelt? haha.

sjuk värld.



läste på aftonbladet att en man hade våldtagit en gravid kvinna, han hade tvingat in sig i hennes lägenhet. blev riktigt illamående när jag läste det. sen blev jag riktigt arg...hade jag fått tag på den mannen så hade jag kastrerat han, sen skärt av hans k*k, sen begravt han levande. att det finns såna svin?! det är knappt att man vågar ha barn i detta samhället. jag kommer vara en stalker på vårt barn. jag är så glad att vår port alltid är låst man kommer inte in om man inte har en bricka till porten. jag är glad för att vi har titthål så man kan kolla ut innan man öppnar. såg ju på efterlyst sist att där också var en kille han som kallades för "babyface" att han hade också tvingat in sig i en kvinnas lägenhet och sen försökt våldta henne (kommer inte ihåg om han lyckades?). så sjukt. man blir ju tvungen att ha vapen hemma när man hör sånt här.

osexig.



känner mig så otroligt osexig just nu. är inte van vid att ha lite extra hull. plus mina sexiga bristningar på rumpan/låren. var så smart så när jag börja smörja in mig med oljan så smörjde jag bara in min mage. så har fått lite på rumpan/låren. men ja what to do liksom. får börja träna sen efter den lille kommit. <3

how come



how come, we don't even talk no mo',
and you don't even call no mo',
we don't barely keep in touch at all,
and I don't even feel the same love when we hug no mo',
and I heard it through the grape vine we even beefin' now,
after all the years we've been down,
ain't no way, no how,
this bullshit can't be true,
we family, aint a damn thing change unless it's you...

yummi :)





brownie/chockladkaka :p det är typ chocklad på chocklad. jättegod :) men blev verkligen mätt utav den.

levande död.






var nyss och handla med lillasyrran handla godis & sånt inför kvällen. lagar spagetti och korvstroganoff nu. ska bli såå gott. är jättehungrig. jag har ett fett skoskav, jag har värkar i magen, jag har migrän, och jag har uppsvullna fötter...känner mig helt död. men envis som jag är så trotsar jag fast kroppen säger emot. har varit igång hela dagen ändån.

jag lovar.



jag lovar att hur du än blir så ska jag alltid finnas där för dig. även om du hamnar fel och snett så ska jag alltid finnas där. du ska alltid kunna prata med mig om allt. du ska kunna säga allt till mig. jag ska alltid finnas där och lyssna och hjälpa dig på bästa sätt. jag vill aldrig att det ska bli fel mellan oss när du blir större. jag vill alltid finnas där för dig. jag älskar dig så mycket min lilla pojk <3


hoho!



varit hos tandläkaren nu. fick vänta över i en kvart innan dem ropa upp mitt namn :c. hade såklart tandsten som vanligt och hon sa jag hade en inflammation i tandköttet som nog har orsakats pga jag är gravid. har aldrig haft inflammation i tandköttet innan :S. hon sa att tänderna och tandköttet oftast försämras när man är gravid. så fick ny tid på måndag ska dit och få väck tandstenen. fick dessutom coola klistermärken, penna, tandborste och sånt för de min sista gång med gratis tandvård :p. sen mötte jag min lillasyster hon var ute med fåster. han blev jätteglad när han såg mig och hoppa och gjorde volter sötnos! när han fick syn på mitt paraply så blev det fart i han. han trodde nog det var en pinne för han ville ha de. sen såg han en massa pinnar och skulle såklart ta den största och längsta pinnen han såg. såg så roligt ut när han trippa rundor med den. sen lämna vi fåster hos mamma så tjuvade han hennes macka när hon inte såg de :D. efter de så åkte jag och nicole hem till mig. nu sitter vi här och är riktigt trötta.

Tandläkaren



har vaknat ska ta bussen strax till ramlösa station, sen tåget till åstorp. fy såhär trött har jag inte varit på riktigt länge. kunde inte sova inatt, sen när jag väl somna så kändes de som att jag bara sov 5 min. ska möta syrran efter tandläkaren så ska hon med mig hem sen ska vi sova. haha! hoppas att jag inte har några hål :). har bara haft ett hål i hela mitt liv. men har däremot en massa tandsten :/ japp så ligger de till. pusss!

Dagens mat.





makaronstuvning & falukorv :) mums.

mobilfri?



innan var min mobil ett måste. hade alltid med den överallt. så fort jag hade fått ett sms så svara jag direkt. så fort det ringde så svara jag direkt. den var med ÖVERALLT. glömde aldrig den. om jag någon gång hade råkat glömma den eller batteriet hade dött så kände jag mig naken på något sätt...det kändes konstigt. kändes som jag hela tiden hade glömt något. men nu på senaste tiden så kollar jag knappt åt min mobils håll, pallar inte svara på alla sms och samtal. glömmer hela tiden var jag har lagt den haha. som igår var jag av med den på hela dagen typ. det känns riktigt skönt. att den inte är ett måste längre. men jag vet dock att jag måste ha med den om jag ska ut för fallifall min förlossning skulle börja eller något är fel så måste jag få tag på dick.

trötter.



både jag och dick är helt slut. vi ska nog sova snart. ska bli så skönt att få krypa ner i varma sängen. dick ska massera mig! behövs verkligen känner mig trasig i ryggen. undrar vad jag ska göra imorgon huh? på fredag ska jag ialf till tandläkaren i åstorp kl 9 :/. sen kanske min lillasyster ska sova hos oss? donno. säger godnatt nu ialf. puss

som en boll :)



just nu sitter frida, dennis och dan här hos oss. kränger godis och dricker cola. hehehe. känner mig som en boll idag :)


vecka 31 (30+2) <3

wicked



dagen börja med att jag vakna av att heddan smsa mig en massa. så till slut gick ja upp och smsa henne men då hade hon somnat om??? så hade hon väckt mig. men så vakna hon sen och kom hit och drack kaffe med mig. sen ville hon hänga med till academedia så hade jag möte med min jobbcoach riktigt drygt...vi kom fram till att jag ska söka praktik och hon ska hjälpa mig :). sen ville hon också jag skulle gå på "workshops" två olika denna ena handlar om hur man förbättrar sitt CV och den andra om "dem dolda jobben". så får se hur det går. hon var ialf väldigt förstående om att jag har haft problem med foglossningar och sånt. så hon sa när det blir för stressigt för mig så kan jag bara maila henne så får vi boka nya möten osv. sen gick vi till försäkringskassan och lämna in papper om mitt aktivitetsstöd. det bara spöade ner regn var dyblött när jag kom hem :( fy sicket väder. vi gick inom tastyhouse innan vi tog bussen hem. gott med godis. nu sitter jag här och tänker vad vi ska ha för mat. kanske beställa kebab pallar inte gå till affären när de ösregnar :( fy.



kass bild på halsbandet jag fick hihi :) älskar det. min baby är bäst <3

Godnatt folk!



känner mig konstig i kroppen, tung och mår illa. men ska sova nu hoppas jag känner mig bättre imorgon. skönt det ska bli att få lägga sig bredvid älskling och bara mysa...hatar när han inte väcker mig på morgnarna och säger hejdå. vaknar man upp ensam, tråkigt. godnatt!

lång dag.



har ätit tacos nyss! usch har haft ont i magen hela dagen...tror lillen eller livmodern växer enormt nu. lillkillen har härjat hela dagen min lille plutt. nu på sistone har jag haft så ont. de kommer & går. hoppas att det försvinner :/. baby köpte hem två budapest tårtbitar som vi ska äta sen, han är så söt :). funderar på detta med praktiken...undrar hur det ska gå liksom. var ska jag söka praktik? det är pinsamt också att behöva förklara att man är gravid i 7de månaden, att man inte kan göra något nytta alls där. vill jag praktisera med något så ska det vara med något som jag är intresserad av, och där man kan visa framfötterna. så man kan göra dem intresserade utav en. så man kanske får jobb där sen. vill inte bara stå och glo. då kan jag göra mer nytta hemma liksom. är så frustrerad just nu...har ju varit sjuk, och haft ont så jag har inte kommit så långt med jobbgarantin. tror min jobbcoach är trött på mig. ska iallafall dit imorgon kl 13.30 och prata med min jobbcoach. ska gå vila nu har fortf ont. puss!

magen idag



magen idag :)



när jag badade så drog lillkillen med benet/armen längs magen vid naveln så de riktigt bukta utåt. såg ut som naveln skulle ploppa ut hihi :)

mjäll.



jag har fått mjäll hatar de :(. använder mjäll schampo nu...får se om det går bort. hate it! sitter & funderar på vilka praktikplatser jag ska ringa. är nog inte många som är villiga att ta in höggravida. kan ju inte heller välja vilken praktikplats som helst får inte göra några tunga lyft eller stressa. hum.

vecka 31



Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


till alla kaffelovers.


gjorde ju milkshake nyss prövade något nytt.

tog glass, blanda med mjölk, chockladsås och till sist värmde jag upp lite kaffe och blandade alltihopa. riktigt gott.

hur beter du dej man?



hade nyss klätt av mig och skulle lägga mig, dick hade redan däckat i sängen. så ringde de på telefonporten...så va de dennis. så fick slänga på mig kläder och väcka dick. haha så nu sitter dem och snackar. ska göra milkshake strax får se om den blir lyckad. ja vem kan inte lyckas med milkshake? tittar på ullared herregud sicka människor haha fattar inte hur dem pallar asso. vet inte om jag vågar åka dit innan pojken tittat ut. rädd för att få psykbryt eller något. hade nog sneat på alla människor. hatar trånga utrymmen.

all i got is you baby...



nu lagar vi mat (pommes, schnitzel, bea sås och sallad), jag har städat lite och mest vilat hela dagen. dick fick sluta tidigare från jobb för det ösregna och blåste. nu jobbar heddan, rip henne. när jag jobba på pölsan så hata jag det, hade ångest varje dag innan jag skulle dit. för jag fick verkligen slava där för skit lite lön. så vet hur hon känner sig..men ja man tar ju det man får nu när det inte finns några jobb. vill aldrig mer jobba någonstans där jag inte trivs. får hoppas jag hittar något bra jobb sen. sitter här och har ångest för lite grejer som måste fixas och ordnas.

ingen sömn för mig, nej.



har inte kunnat sova alls inatt fick gå upp hundrafemtio gånger för att kissa. sen kunde jag knappt andas för jag var så täppt i näsan. sen nu imorse så släppte de så trodde jag att yes äntligen ska jag få sova...men nejdå. istället slutar det med att jag ligger där och har ont (stramar till i sidorna och svider). barnmorskan förklara sist varför det kan kännas så. så nu sitter jag här och mår skit. dicks mamma åkte 9 imorse sa hejdå till henne och sånt :). ska vila nu lite mer. puss

mums.





så såg vår pizza ut haha hade köttfärs, lök, ost och vitlök på den :p. jättegott var det. har blivit besatt av havre chockladmjölk så jävla gott. dick däremot tog en slurk av den sen fräste han och spotta ut den igen det var tydligen inget för honom. nu kollar jag på bones :)

pizza wooh :)



nu ska vi alldeles strax göra pizza så gott de ska bli :). dicks mamma ska åka till norge imorgon (hon jobbar där). sen kommer hon inte tillbaka förrens i januari när lillen ska titta ut hihi. jag har mycket mer energi idag känns det som i fredags och i lördags var det kaos, då ville jag bara sova & sova. haha jag vann 100kr på trisslott idag wiho. jag som ville vinna en miljon :/. haha. ska fixa en massa nu! puss

snart är du här.



vaknade för ett tag sen, blir nog att åka till åstorp idag. kanske? får se hur det blir. vi ska ialf iväg och handla nu! snart är vår älskade pojk här om ca 2 månader och 10dagar :D. som vi längtar!!! <3

el rubrico





dicks nya tröja som han fick av mig hihi :). vi ska sova alldeles strax tog ett långt bad innan sen massera dick mig! riktigt nice & det behövdes verkligen. godnatt!

baby




den perfekta gåvan till den nyblivna mamman. Silverhjärta med 1 hjärtebarn hängande. På det stora hjärtat är det Mamma ingraverat.

detta halsbandet fick jag utav dick hihi :) han hade sett att jag hade lagt upp det för längesen i min blogg! han är så söt. blev ingen bra bild när jag fotta med kameran för man såg inte vad de stod på hjärtat. så bilden är tagen från lyxxa.se hemsida. vi har bara tagit det lugnt idag eftersom jag känner mig så svag idag, vet inte varför. känner mig helt seg kanske för jag varit sjuk. nu ska vi laga en god middag och sen bara mysa med en massa onyttigheter. <3 i love my baby.

gomorron



godmorgon! lite trött har varit uppe och kissat hundra gånger inatt känns de som. har legat konstigt också, haft en massa strange drömmar :S. nog med det ska pussa på dick så han vaknar! puss.

hej :)



idag har jag och dick bara myst & varit på väla. hihi imorgon firar vi, att vi har varit förlovade i ett år! köpte ny olja till magen, present till min storasyster, påslakan från bolagret och godis från tasty house. dick köpte en present till mig från lyxxa :D. lägger upp bild imorgon hihi. jack (dicks brors son)  kom nyss hit han leker med dicks mamma! denna dagen har varit sååå bra. lite synd bara att de regna. pusspåer!

.


denna bilden har min söta lillsyster gjort till mig :)


idag :)



åkte ner till stan träffa heddan så fika vi & snacka lite skit, sen kolla vi rundor i olika affärer så hitta jag en fin tröja till dick som jag köpte. sen träffa vi andreas och glodde i fler affärer. haha den mannen är så yr. sen åkte vi hem till mig :). så satt vi här ett tag sen gick vi och handla mat, så åkte heddan och andreas hem. är jättetrött nu älskling också. ska sova alldeles strax ska bara göra varmoboy :). någon mer som älskar pepparkaksdeg? :p. lillen har härjat jättemycket i magen idag hihi. har inte så ont i halsen längre. skönt! tröjan skulle dick egentligen inte fått förrens på lördag men han är så nyfiken så han fick den idag! ska fortsätta leta imorgon på väla efter ett par inneskor till han. för han tar alltid mina. wish me good luck. godnatt! <3

galen?!



jag blir galen hittade två, TVÅ tjocktröjor i hela min garderob som passar just nu. :@

godmorgon



tja vakna vid 12 inte tidigt alls. haha...lite förkyld och ont i halsen idag annars ingen fara. har nyss duschat ska power torka håret. dick är på jobb :). väntar bara på att heddan ska sluta jobb (vid 2). ska göra oboy nu. puss!


magen:)

sova?!



ska sova nu så jag kommer upp tidigt imorgon, måste duscha sen ska jag dra ner med heddan till stan ta en fika och kolla lite grejer. ehm är inte ens trött så hur ska detta gå? börjat få ont i halsen mög. vet någon om man får ta strepsils mot halsen när man är gravid? får nog ringa till barnmorskemottagningen imorgon haha :p dem kommer nog dö av den frågan men ja godnattt!!!!!!!!!! <3


vellinge...



http://svt.se/2.33782/1.1767585/laddat_om_flyktingboendet?lid=puff_1767585&lpos=rubrik

så sjukt. vad gör det om dem har öppnat ett flyktingboende för barn liksom? kolla videon! helt sjukt hur kan dem säga så? "varför tror du jag flytta till vellinge, det var för att slippa och se invandrarbarnen i sandlådan" och allt annat fördomsfullt dem sa. störda i huvudet. hatar såna människor. sen dem som inte våga visa sig i videon, som sa att dem inte brydde sig om det kom flyktingar till vellinge. dem tyckte det var ok liksom. dem var rädda :S. vad ska hända? hade aldrig pallat bo på något sånt ställe..hade sneat helt.

just some shit



Lovin you is like food to my soul.
Youre always down for me,
Have always been around for me,
even when I was bad.
You showed me right from my wrong,
And you stood up for me.
When everyone was false.
You always did understand,
You gave me strength to go on.

There was so many times,
Looking back when I was so afraid.
Then you came to me,
And said to me I can face anything.
And no one else can do,
What you have done for me..
Youll always be my heart.

visste ni att



att jag hade jättesvårt att äta ägg från jag var pytteliten tills jag blev gravid...min bror sa till mig när jag var liten att ägg var döda kycklingar haha så jag mådde illa varje gång någon åt ägg. nu kan jag ialf äta stekta ägg :p. men fortf inte kokta mår illa av tanken & lukten.

att jag måste borsta mina tänder varje morgon & kväll är jätteviktig med det. även när jag är som tröttast och vill bara sova. kan inte somna om jag inte borstat tänderna. ligger bara och tänker på det isf. också en del tack vare min bror. han sa när jag var liten att det kom små troll och hacka i tänderna om man inte borsta dem. så sen dess har jag borstat varje dag haha!! fast nu vet jag ju att det inte kommer "små troll".

att jag älskar frukost, och ja mat. det är min stora passion. jag tycker om att laga mat, efter egna recept, efter andras recept och ja pröva egna grejer. jag tycker också om att baka det är kul.

att jag älskar tigrar. tycker dem är så vackra.

love.



glömde skriva jag fick te, en målning på en tiger som man ska ha på väggen svårt att förklara. hihi. alla som känner mig vet hur mycket jag älskar tigrar tycker dem är så vackra <3. jag och dick tryckte i oss pizza nyss mycket gott :). hans mamma köpte en fake canada goose jacka i kina för hon hade med sig sommarkläder så var det värsta snöoväder där. hon sa jag kunde ta den nu. hon hade bara behövt den i kina. den är så skööön man kan bo i den. skönt också det är en fake, hade aldrig kunnat gå med en riktig hade känts som att gå med ett dött djur. måste egentligen gå och handla nu innan dem stänger men har verkligen ingen lust. får bli imorgon. magen bara kliar :(.

monkey love








dicks tröja som han fick av sin mamma från kina :p

bara tankar...



jag hade feber inatt, jag har värkar i magen sammandragnigar eller vad det är (gör ont som fan iallafall), ryggen spökar, jag är arbetslös, inget går som det ska. varenda gång man är uppe på toppen och har fått något löst, så faller man igen för något annat skit. måste få igång de jävla skitet med academedia. enligt ams så ska ja ha pengar sen september månad :S men tydligen inte enligt academedia? ska ner till ams imorgon och få allt utrett. så löser sig något ialf. sen återstår tusen andra saker att lösa :). det är inte kul men jag är inte den som ger upp. var lättare när man jobbade...då behövde man inte tänka på alla papper och möten och saker som man ska få gjort. längtar tills lillen kommer <3

it sucks.




denna dagen suger. den börja bra men nu suger den...

it isnt over until i say its over.



kunde inte sova inatt kände mig lite febrig..men nu känner jag mig mycket bättre, både jag och dick känner oss piggare :). ska på möte snart sen kanske yra rundor i stan? fårse! ser ut som att min navel ska ploppa ut när som..så trött på alla människor..men ska inte vara negativ. pussssssssssss

nighty :)



ska sova alldeles strax om jag kan. har jätteont i huvudet och mår konstigt. får se om det går över :(. tur jag har älskling som tar hand om mig fast han själv är sjuk. lillen sparkar på och håller igång men tycker han faktiskt har blivit lugnare än han har varit innan. usch jag mår så illa idag :/. mitt illamåenda tycks har kommit tillbaka. dont like it at all. ville bara skriva godnatt! sussa sött.

seg.



är helt seg idag..har städat, lagat mat och handlat. nu väntar vi på att hans mamma ska komma hem. dick hade feber inatt men den gick bort och hans ont i halsen är nästan helt borta, nu har han bara lite förkylning ikvar. jag däremot har börjat känna mig seg och har ont i huvudet. tror inte detta med academedia funkar. varje gång vi har bestämt möte så är min jobbcoach eller jag sjuk...eller så ska jag till barnmorskan eller något annat möte. de suger. dessutom så vill jag inte slava på någon praktik. vill ha isåfall en bra praktik. vi handla cola och chocklad innan så nu sitter vi bara och myser. hehe på vägen hem från affären så pröva dick på att vara blind :p jag fick leda han hem. jag skratta ihjäl mig så jag nästan kissa ner mig. för de va så roligt. han var verkligen ett blindstyre. tycker alla borde pröva på att vara blinda. om jag hade varit blind så hade jag nog aldrig litat på någon hade nog låst in mig. fast ja utan mina linser så är jag praktiskt taget hjälplös :p.

vecka 20 vs vecka 30





skillnad? :p

rullar fram.



heddan kom hit så gjorde vi pannkakor, dem blev skit goa. men känner att jag har ätit för mycket idag. känns som jag rullar fram nu haha :p. ska vila magen ett tag snart och bara ta de lugnt. dicks mamma kommer hem imorgon :)

barnmorskan.



allting såg bra ut :). hans hjärta låter som det ska. hon sa han ligger neråt med huvudet! SF mått: 29. mitt blodtryck var som det skulle, järnvärdet också. nästa gång ska vi dit den siste november. så det är snart igen :). nu ska vi laga mat ris, vårrullar och sås! sen blir det pannkakor till efterrätt. mums!

vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


värsta natten ever...

kunde inte sova inatt hade jätteont i ryggen och låg kände på dicks panna om den var varm. han hostade och vände sig hela natten. sen hade jag en väldigt livlig bebis imagen som låg och tryckte och sparkade. min rygg gjorde jätteont. när jag väl höll på att somna imorse så fick jag sammandragningar..känner mig helt slut nu. bebisen är fortfarande vild och härjar. dick fick aldrig feber typ bara ont i halsen och förkyld. han stanna hemma från jobb och ligger vilar sig för han vill inte smitta mig :) söte! ska till barnmorskan vid 5. ska försöka vila innan dess och få i mig kaffe känner mig helt seg & trött. hoppas ni har haft en bättre natt än mig! puss

åh :(



min söta älskling har ont i halsen & säger han känner sig varm. bara han inte håller på att bli sjuk. stackare! :( vi ska göra te nu sen ta ett bad. får se om de blir bättre.

farsdag.



kom på att nästa år så ska jag & bebisen fira dick på farsdag :) vi tre. <3
första plåten med muffins blev misslyckade, vi tog ut dem för tidigt. andra plåten blev bra! jättegoda blev dem :). kom på att vi ska till barnmorskan imorgon :D ska bli så kul. hoppas bara jag slipper spruta denna gången usch. kunde inte sova riktigt inatt ångest :/. min rygg gör också så ont nu. men jag håller mitt humör uppe! ska mysa nu med älskling!

Syrrans hår





så blev hennes hår inte riktigt som de skulle. men fräckt ändå.

kladdkakamuffins.



sitter och är rastlös. kom på då kan jag lika bra baka. så ska göra kladdkakamuffins. kommer troligen in bild senare!
Ingredienser

2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering (om man vill)

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.


klänning?




letar efter klänningar som man kan ha på nyår/jul. något sånt. svårt att hitta iochmed man är gravid...någon som vet någn bra sida?

diska?????????

'
fattar inte vad det stora problemet är med killar, när man säger "kan du diska" eller "det är din tur att diska". då flyr dick snabbt som fan eller säger "ja snart..." så dröjer de flera timmar så har han fortf inte gjort det. fattar inte problemet liksom?

lite tankar....



tankarna bara flyger rundor i huvudet..hur tar vi oss förbi detta? hur kommer det bli nu? hur tycker dem nu? är det fortfarande som innan? en massa frågor...har känt mig deppig och frustrerad över detta. men samtidigt så tänker jag också who cares? vad hade ni med det att göra liksom? detta är mitt och dicks privata liv det angår inte någon. jag pallar inte att ta itu med det, och jag orkar inte prata om det med någon. men samtidigt så behöver jag skriva av mig få bort tankarna från huvudet..nu kom dennis också hit :)..börjar bli trött nu. kanske sova strax?



bild på min fina sambo <3 iloveyou

gokväll eller?



Godkväll eller vad man säger nu :). jag och min lillasyster har nyss kommit från citygross vi köpte en massa godis, cola och en hårfärg till henne. hon ska färga sitt hår ljusbrunt imorgon. får se hur det blir. kanske kommer upp en bild imorgon på det? om jag orkar. dan kom nyss upp hit han sitter och snackar med dick antagligen om crossar eller tibia...haha. undrar om heddan fortf sover. sege. kom på jag inte har lagt upp en bild än på min nya jacka. så här får ni en.



rätt kass bild men ja...ja och ni ser mina härliga ovårdade naglar :p har inte pallat ta bort nagellacket och filat dem. var jätteviktg med det innan men har inte orkat på sistone. kanske ska ha en ta-hand-om-sig-själv-dag imorgon. ansiktsmask och fixa naglarna. yeah who knows.

det blir bättre..





idag har heddan varit här :) känns skönt slipper man sitta hemma & ruttna själv. alltid roligt med sköna människor :). dick fick komma hem tidigare från jobb för det regna så dem kunde inte lägga tak. har varit en chill dag! känns som jag får kissa efter varje 5e sekund typ. kissar heeela tiden. känner riktigt hur tung magen börjar bli. tog lite nya bilder med dicks mammas laptop :p höhö..fast ja den första på mig & dick är en gammal bild hitta den i hans mammas laptop. vi lagar mat nu, snart kommer min lillasyster också!

godnatt.



Godnatt efter en lång & pissig dag.

fucking pissdag




heddan åkte nyss till sitt jobb, hon kom imorse så handla vi frukost. sen käka vi och snacka :). alltid lika trevligt!

fyfan så förbannad jag är nu känns som om jag ska explodera när som helst, vilken minut som helst. jag har aldrig i hela mitt liv varit såhär besviken på någon. ni får tro vad ni vill jag skiter i vilket, ni har inte kommit till mig och ens snackat om det. det är meningen att man ska kunna lita på er men de kommer jag aldrig mer göra.

godmorgon




vaknade nyss ska käka frukost göra ve mig sen städa lite? donno.

boy you gotta problem, and you aint foolin' no one..but yourself.

nighty




hoohooooooo
godnatt era gökar :) <3

detta med mat...

tycker jag bara äter hela tiden :S kanske borde göra en matdagbok. skriva upp allt jag äter. eller nej då hade jag nog fått ångest. haha. jag älskar verkligen mat så är det. om ni vill göra mig glad så kom med mat hehehe. ska bada med baby nu :) varmt bad med tända ljus och badskum. myyyys!

aloooha



dagen börja med att jag var på möte, sen åkte jag och dick till någon sån affär där dom har cross skit kommer inte ihåg vad den heter. sen käkade vi på mcdonalds och mötte andreas. efter det träffade vi fredde och åkte hem till honom och var där ett tag. på vägen hem gick vi inom bageriet och handla lite gott :) mums. sen nu har jag nyss gjort kaffe & ska äta min bakelse. jag lider med heddan som får jobba nu :/ haha.

Lil wayne



Lil wayne - hot revolver


She says, do you have the time
To listen to me whine
She askin' who's on the other line?
You diss me every time

I tell 'em, baby I'm a star
Shit, I'm above a star
And now I done got so high
I did forgotten who you are

I'm in love with you
But I can't be with you
Tomorrow I'll be back
Up on the first flight
Right up out of town

Young mullah, baby

Hop back in my spaceship
Girl, I gotta drop your ass off

Last night, yeah we were spaced girl
You love it, girl, I gotta take off
'Cause Imma be here next week
So call your company and take off
Oh oh oh, yeah oh oh eh

'Cause she say, "Wayne, Wayne"
So she got me all impatient
Cry me a river
I can hear my conscious
While I say aloud

Boy, you got a problem
(Problem)
And you ain't foolin' no one
But yourself

You're like a hot revolver
(Hot revolver)
But you ain't killin' no one
But yourself

And so she's gone to party town
On her own
And you go by yourself
So all alone

I told her, I can be with her
But I can't be with her
As much as she like me to
She like me too much
That's the problem

Oh my God, then Shorty be whillin'
And when I say I got to leave
You wouldn't believe
All of the things that she'll do
And all of the things
That she'll say to make me stay
And I be like, 'Damn'

I'll be back someday
But she wanna go with me
To outer space
So we made love in the Milky Way
And then I send her on her way

Boy, you got a problem
(Problem)
And you ain't foolin' no one
But yourself

You're like a hot revolver
But you ain't killin' no one
But yourself

And so she's gone to party town
On her own
And you go by yourself
So all alone

vecka 29



Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.



kvällsmat hehehe





fil med musli och bananer :)

Förvirrad?



haha trodde dick fortfarande var vaken så fråga jag "var är fjärrkontrollen" så säger han "i fläkten"....ja bara what?? så såg jag att han sov. så söt...

nere i stan.



kom nyss hem vi var nere i stan och köpte busskort och amningsinlägg iochmed att jag läcker. hehehe. kaos på skånetrafiken de var 100 nummer före oss så vi gick och åt. skulle köpa abonnemangskort så de räcker hela månaden...dem har tydligen döpt om dem till JOJO? :S. denna dagen har varit lite crazy men ja...min storasyster ska kanske köpa en kisse, lätt avundsjuk :p. men vill inte köpa något djur nu när jag ska ha barn. kanske när barnet är äldre. annars blir det för mycket om man har en kattunge/valp och en nyfödd bebis liksom. då hade jag nog gått i taket. haha.

magbilder.





två magbilder. som ni ser så har jag en väldigt tydlig hormonrand. går ända upp i naveln :p.

krängarn



har ätit mat blev pommes, lövbiff och beasås. mycket gott. nu kränger jag mörkchocklad. fast börjar dock må illa nu :S.


världens tråkigaste dag.



jag vaknade idag och var pigg för en gångs skull....men finns absolut inget att göra. dick sover och alla andra är bakfulla och pallar inte och göra något. sen nu är man själv inte så jävla sugen på att göra något. suck............typisk söndag. dö


jagsugerpårubriker.



tja! vaknade vid 12 sen har vi bara drygat. riktigt sugen på mörkchocklad idag får väl palla mig till citygross hum. har jätteont i ryggen! får se om det blir något bakande idag. dicks mamma åkte till kina tidigt imorse. var inte ens vaken då. tänk att det är måndag imorgon??? fattar inte tiden går så jävla fort. ska försöka palla mig iväg nu till CG. pusshej!

RSS 2.0