cant sleep.-



sitter här och funderar kan inte sova...har typ ont och ska på begravning imorgon. så det känns bara jobbigt. blää :(. längtar tills jag blir frisk så jag kan fortsätta motionera och ha energi igen. för det är inte roligt att ligga här med värkar och förkyld så man inte kan andas. mamma har köpt värsta träna maskinen som dem har hemma hos sig. vill också ha!! just nu så äter jag inte så mycket längre har typ helt tappat suget efter mat och det får inte plats mycket i magen för den lille tar väl all plats. vill bara han ska ploppa ut :D det vill han nog med för han sparkar så vilt i min mage. har filmat det men har ingen aning om hur man lägger upp filmer här. undrar hur den lilla galningen kommer se ut dick var mörkhårig när han var liten, jag med. får nog sova snart om jag ska komma upp imorgon! puyss

tvättar & sånt.



idag är jag lite piggare men fortf förkyld. tvättar & sånt. sitter tänker en massa. om förlossningen, hur tillvaron blir sen med bebisen, hur han ser ut, ja en massa tankar flyger igenom huvudet. tur man har alla vänner och min familj som stöd. ni är guldvärda<3. på nyår blir det att sitta hemma med mysigt sällskap och något gott att äta :) :). fler än jag som känner sig stor och osexig???

blä.



sitter man här igen kämpar med förkylningen gör så man har svårt för att andas. har haft "mensvärk" liknande symtom idag. usch :/ inte roligt. lillen har varit lite lugnare idag filmade hans sparkar innan, hihi ser helt knas ut. dennis kom hit nyss! undrar om det är något bra på tv idag?

btw.



btw idag har jag och dick varit tsm i 1 år och 8 månader :) <3

yeah





så ser jag ut idag. sleten & trött..väntar på heddan ska komma :)

no sleeeeeeep.



vaknade typ nyss fortf förkyld och ingen sömn typ. gaah blir galen. har regnat nu varje dag skit tråkigt. ska göra frukost nu :) puss

trött...


har inte sovit ordentligt på 3 dagar känner mig helt sleten, jävla förkylning alltså. måste in och duscha känner mig inte så fräsch.

<3



snart 3 veckor som du varit borta, hatar att gå in på din facebook och läsa alla kommentarer. men ändå så går jag in där och läser, och varje gång får man tårar i ögonen. vi pratade lite minnen om dig igår. hoppas du tittar ner då och då, ser efter oss alla. vi saknar dig så mycket daniel.

Mys!



På julafton var det riktigt mysigt, åt nog för snabbt blev rätt full i magen direkt. den lille härja som aldrig förr. fick riktigt många sparkar och buffar, kändes som att magen skulle spricka så som han höll på där inne. den lille fick en body och baggy jeans av mamma hihi jättesöta! vakna nästan precis ska käka frukost sen bara ta det lugnt :). synd att all snö är borta :(

God Jul!



god jul alla!!!!! jag & dick ska fira jul hos min mamma i åstorp :). den lille fortsatte trycka på i natt. kunde knappt sova. puss!

Idag.



har haft rätt jobbigt idag, den lille har tryckt på som fan. så det har känts som att han ska ploppa ut när som. men det får han inte, är ju en månad kvar från och med imorgon! dick är frisk nu han är bara lite förkyld, känns skönt. han blir så gnällig när han är sjuk :p. tänk att det är jul imorgon!!! känns helt galet. vill passa på att önska er alla en GOD JUL! synd att snön har blivit slask :(. ska mysa nu! puss

Vecka 36




Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.

hemligheter.



läste dannies (http://eeinaad.blogg.se) blogg om hemligheter...det fick mig till att börja tänka på folks svartaste/mörkaste hemligheter. finns det något som heter en liten vit lögn? har man ljugit för någon så finns det väl inget som är svart/vitt/stort/litet. är en vit lögn bättre än en annan lögn? tycker inte jag. har man ljugit så har man och då får man stå för det. har man gjort något/sagt något så får man stå för det. är det rätt att istället skita i att berätta det och såra någon annan? fattar inte hur folk orkar leva med sina hemligheter. hur dem kan bära rundor på sådana grejer. små som stora hemligheter. det tar bara en massa energi liksom. tyckte det dannie skrev var jättebra!

.



sov jättelänge idag för kunde inte sova inatt lillen härja som f*n. sen kom heddan så åt vi kakor & sånt haha, prata lite skit alltid lika trevligt :). dick är lite sjuk så han har mest legat och sovit idag. har inte hunnit göra mat än för tvättar! fick lite näsblod imorse knas. första gången jag fått de. fast kom bara puttelite. kanske kroppen som säger ifrån. snart julafton :) ska bli såå mysigt. tänk nästa vinter så firar vi julafton med vår lilla knodd :D.

hey.



allt såg bra ut hos barnmorskan. SFmått: 34,5. hjärtljudet lät bra och han ligger fortf neråt med huvudet :). usch hon tog en spruta med :( fast kändes inte lika mycket denna gången. när hon klämde på magen så sparka han vilt. haha min lilla going. sen köpte vi lite raketer i stan :p. nu sitter jag här och dricker kaffe och äter kaka. ska nog sova en timme snart så trött :( varit uppe sen 8a och sprungit rundor en massa. puss!

hejhopp!



tillbaka nu mötet gick jättebra :). hon sa jag slipper springa där mer att jag ska ha kontakt med henne genom internet/telefon istället. skit gött. något annat som inte är så gött (kolla bilden).


trött på att det läcker :/


bläh :(



vakna nyss ska till academedia snart, ha möte med min jobbcoach. känns som jag bara sovit en timme typ :(. när alarmet gick imorse tänkte jag typ att dick skoja med mig eller något. men det gjorde han inte...får väl åka dit sen efteråt kan ja åka hem och sova någon timme, sen ska jag till min BM. ska fixa frukost nu. puss

sha.




bestämt mig för att sätta lösenord när den lille kommit istället. självklart ska alla som vill få lösenordet :). om jag ens fortsätter att blogga då. har inte så mycket att skriva nu på sistone känns de som? får väl skärpa mig. idag har dagen rullat på, jag och älskling var ute innan lite i snön härligt! den lille håller full rulle i magen han är så mysig! 35 dagar kvar! vill tacka alla som stöttar mig och bara finns där. ni är bäst! <3

Pingu



inatt har jag drömt en massa knasiga drömmar om pingvinner & min kusin. min kusin kallades ju för pingu (pingvinnen) för han gick som en. utan att tänka oss för så köpte jag och dick en sängmobil med pingvinner och på speldosan står de pingu (till bebisen). vaknade upp hundra gånger inatt typ. sen varje gång jag somna om så fortsatte drömmen. sjukt. min kusin kommer aldrig att få träffa min lilla bebis de gör ont :( men det gläder mig att han hann iallafall få prata med magen och klappa den lite. ska klä på mig och sånt nu sen ska vi nog gå handla. så kallt ute. usch.

lite pics.



vi har varit i åstorp idag och hälsat på mamma! här kommer lite bilder.

bilder på gizmo :)




bilder på fanni :)



jag&dick :)




mys :)




<3




min trygghet, min bästa vän, mitt hjärta, min älskade, mitt allt <3

HO!





detta är Todd han bor i bebisens säng just nu :). bebisen fick han av sin gudmor Fanny! han är jättemjuk helt underbar.

lösenord?



funderar på att skaffa lösenord på bloggen. men har inte riktigt bestämt mig än. idag har inte hänt så mycket hade ett långt samtal med jobbcoachen sen åkte jag och dick hem till heddan&fredde. jag gjorde bort mig idag men ja egentligen inte. gjorde ett fel alla människor gör fel. sen erkände jag det och sa sanningen, så snea den personen och förstorar upp det. så jag skiter i vilket nu har sagt sanningen och bett om ursäkt. tänker inte tjata eller bråka om det och göra värsta drama om det. sån är inte jag. rätt trött nu ska nog sova alldeles strax. jag tror bebisen kommer tidigare än vad han ska känns bara så typ runt den 19e kanske. fårse :) spännande! pusss

<3



snart två veckor sen du gick bort. snart är det begravning...jag fattar inte, vill inte fatta att du har försvunnit. det är så otroligt svårt att förstå. har tänk mycket på livet sen du försvann. hur snabbt någon man älskar kan försvinna. det är sjukt. folk borde inte få försvinna så. jag vill inte ta farväl av dig, vill inte säga hejdå...begravningen känns nästan lite skrämmande. jag hoppas du har det bra var du nu än är, <3.

shalalala



har klippt mig nu blev nöjd :). köpte silikondroppar också till håret. hon rekommenderade ett schampo & balsam som jag ska köpa nu någon dag. jag hade tydligen torr hårbotten så måste ha ett fuktgivande schampo & balsam. för hon sa de jag trodde var sletet är bara torrt. mitt hår är så tjockt så blir lätt torrt + jag är gravid då får man väl sämre hår kvalite? hon var supertrevlig! var rätt dyrt att klippa sig där men lätt värt det. heddan följde med mig dit :). sen köpte vi godis på pistachia. så åkte vi senare hem till henne hon skulle sälja en dataskärm till sin pappa :p efter de skjutsa han hem oss till mig. hon åkte hem för ett tag sen! erika kommer imorgon ska bli kul :) var jätte längesen man träffa henne! har mycket att prata ikapp oss. ska sova strax rätt slut nu. lägger in bilder imorgon på nya frillan och sånt. puss

Vecka 35



Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


saker kvar att köpa.



babyskydd, blöjor, febertemp, badtemp (kanske), näsfrida, babytops, bephanten, bröstvärmare.  tänkte köpa berago också men är ju inte alla barn som får mjölkskorv, men kanske bra att ha hemma?

love.





dick fick sitt efterlängtade slime :p

köpte en massa grejer på apoteket idag till den lille...tydligen så hade dem inget "komma hem paket" men en man på apoteket hjälpte oss att pilla fram alla dem grejerna han var jättetrevlig :). sen gick vi och beställde klipptid till mig :D fick tid till imorgon. sen köpte jag ny olja till magen och slime till dick! nöjd är han.

aloha.



nu ska vi strax ner i stan till apoteket och fixa lite grejer. får se om jag hittar någon frisör som kan klippa mig. för mitt hår ser förjävligt ut tycker jag. puss!

enough.



ibland blir jag så trött....

another day.



har inte hänt så mycket idag vi tvättar och har handlat :). jag har sprungit upp och ner för trappor börjar bli trött på dem nu. eftersom att tvättstugan är i källaren så får man springa upp och ner från 5e våningen (om man inte tar hissen då). mina bröst har läckt jättemycket idag och igår :/. inte mysigt alls. men ska inte klaga. längtar tills min lilla knodd kommer :) :). ska strax ner i tvättstugan igen. lovar kommer nya bilder nu någon dag. puss!

sleepless.



kunde inte sova så sitter här, blev en ganska lång runda innan upp och ner för trappor också dessutom. väldigt jobbigt. nu sitter jag ialf här och dricker cola ska nog kolla vad det finns på tv, säkert inget bra. har kommit på grejer som jag kan göra för att "träna" mer. typ ta trapporna istället för hissen bor på 5e våningen :p, cykla och gå istället för att ta bussen överallt. ska dessutom tvinga med dick att gå ut och gå oftare :). mitt lokalsinne suger...hittar inte någonstans. hade jag gått ut och gått en runda så hade jag säkert inte hittat hem igen typ ringt dick och bölat, så hade han fått hämta mig. är aldrig ute här på området och går...har inte heller bott här så länge :p typ ca 1år och några månader. jag är så kass. aja ska joina dick i sängen blir nog att sova om det inte finns något bra på tv! pusss

<3



En vecka sen du gick bort idag. Även om du är borta så finns du ändå här, i våra minnen, i våra hjärtan. Gör fortfarande ont och kan fortfarande inte fatta det. Du kommer alltid att vara saknad och ihågkommen av oss alla. Du var för ung för att gå bort, kanske därför det är så svårt att förstå. Mina tankar är hos dig och din familj. <3

so what.



just nu så vill jag bara ha tillbaka min gamla kropp, det är så tungt nu och jag är trött hela tiden. vill inte gnälla för det är sååå värt det, jag älskar vår bebis i magen. jag vet att det säkert kommer gå jättesnabbt och sen är han här, men ändå just nu känns det som att det går såå sakta och att det är jättelång tid kvar. idag har vi inte gjort så mycket ska ut och gå en runda sen :).

ikea&babyland.



har handlat klart nu hoppas jag slipper åka dit igen :p så jävla mycket folk. har typ bara babyskydd och apotek grejer kvar att köpa. såg det fanns ett paket man kunde köpa på apoteket "komma hem paketet" fanns det mesta i det paketet men får köpa till en del grejer. ska bli skönt att bli klar med allt. vi kom nyss hem ska mysa nu! puss

<3


tupac - life goes on

How many brothas fell victim to tha streetz
Rest in peace young nigga, there's a Heaven for a 'G'
be a lie, If I told ya that I never thought of death
my niggas, we tha last ones left
but life goes on.....

As I bail through tha empty halls
breath stinkin'
in my jaws
ring, ring, ring
quiet y'all
incoming call
plus this my homie from high school
he's getting bye
It's time to bury another brotha nobody cry
life as a baller
alchol and booty calls
we usta do them as adolecents
do you recall?
raised as G's
loc'ed out and blazed the weed
get on tha roof
let's get smoked out
and blaze with me
2 in tha morning
and we still high assed out
screamin' 'thug till I die'
before I passed out
but now that your gone
i'm in tha zone
thinkin'
I don't wanna die all alone'
but now ya gone
and all I got left are stinkin' memories

I love them niggas to death
i'm drinkin' Hennessy
while tryin' ta make it last
I drank a 5th for that ass
when you passed....
cause life goes on

Yeah nigga
I got tha word as hell
ya blew trial and tha judge gave you
25 with an L
time to prepare to do fed time
won't see parole
imagine life as a convict
that's getten' old
plus with tha drama
we're lookin out for your babies mama
taken risks, while keepin' cheap tricks from gettin on her...
life in tha hood...
is all good for nobody
remember gamin' on dumb hoties at chill parties
Me and you
No true a two
while scheming on hits
and gettin tricks
that maybe we can slide into
but now you burried
rest nigga
cause I ain't worried
eyes bluried
sayin' goodbye at the cemetary
tho' memories fade
I got your name tated on my arm
so we both ball till' my dying days
before I say goodbye
Kato and Mental rest in peace
Thug till I die


Bury me smilin'
with G's in my pocket
have a party at my funeral
let every rapper rock it
let tha hoes that I usta know
from way before
kiss me from my head to my toe
give me a paper and a pen
so I can write about my life of sin
a couple bottles of Gin
incase I don't get in
tell all my people i'm a Ridah
nobody cries when we die
we outlaws
let me ride
until I get free
I live my life in tha fast lane
got police chasen me
to my niggas from old blocks
from old crews
niggas that guided me through
back in tha old school
pour out some liquor
have a toast for tha homies
see we both gotta die
but ya chose to go before me
and brothas miss ya while your gone
you left your nigga on his own
how long we mourn
life goes on...


Life goes on homie
gone on, cause they passed away
Niggas doin' life
Niggas doin' 50 and 60 years and shit
I feel ya nigga, trust me
I feel ya
You know what I mean
last year
we poured out liquor for ya
this year nigga, life goes on
we're gonna clock now
get money
evade bitches
evade tricks
give players plenty space
and basicaly just represent for you baby
next time you see your niggas
your gonna be on top nigga
their gonna be like,
'Goddamn, them niggas came up'
that's right baby
life goes on....
and we up out this bitch
hey Kato, Mental
y'all niggas make sure it's popin' when we get up there
don't front.

Dagens mat.





köttfärs/ris gryta med sallad :) mycket gott!!

hejhej.



är så trött nu om dagarna går upp sent och lägger mig tidigt. börjat känna mig stor som ett hus. mina lår ser verkligen inte ut som innan graviditeten. lovar mig själv varje kväll att jag ska gå ut och gå en runda :p men blir oftast inte så. vad ska man göra har blivit en ond cirkel typ. idag har jag ialf varit ute och gått känner mig stolt. erika kommer antagligen på söndag :) ska bli kul. imorgon ska vi åka till babyland & ikea, får se om någon kan skjutsa oss hem med grejerna annars blir de bussen. ska iväg och handla mat strax är sååå hungrig. har tänkt nu mycket på sistone vem det är som ligger i magen, är så nyfiken. inte långt kvar nu heller. både skrämmande & spännande. vi var på familjerätten idag och skrev på faderskapspapper. är lite kass på att uppdatera här men har inte haft någon lust eller ork. måste skärpa mig! känns som hela helgen är fullbokad...

fredag: handla grejer till lillen
lördag: passa julia&jack
söndag: träffa erika :)

fast det känns ändå bra och kul. så man kommer igång lite. ska skynda på dick nu så vi kommer iväg. puss

BBväskan.



satt och fundera på vad man ska ha med sig i BBväskan någon som kan ge lite tips? tänkte redan börja packa den nu, så det är gjort.

magbild





vecka 34 <3.

vecka 34



Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


tillbaka...



bebisen mår bra i magen, dick mår bra och jag börjar väl att må bättre. i helgen fick jag reda på att min älskade kusin har gått bort. så jag har inte känt någon lust till att blogga eller något. i helgen blir det nog att åka till babyland & snabbt in på ikea. ska hoppa in i duschen nu, puss.

bloggpaus...




fortfarande så svårt att förstå :(... blir en bloggpaus nu. skriver när jag har fått tillbaka lusten.

smärta, saknad.


Every step I take, every move I make
Every single day, every time I pray
I'll be missing you
Thinkin of the days, when you went away
What a life to take, what a bond to break
I'll be missing you
<3

pics!





japp toan fick vara med på ena bilden :)

Beautiful



Lately I've been hard to reach
I've been too long on my own
Everyone has a private world
Where they can be alone
Are you calling me, are you trying to get through
Are you reaching out for me, and I'm reaching out for you
...

Jag är en idiot.



kulan från min piercing i örat trilla av. så satt jag med den i en timme och försökte få på den...efter många svordomar så kommer jag på att det kanske är andra hållet man ska skruva på den???? wow efter första försöket så fick jag på den. nu idiotförklarar jag mig själv.

bad feeling.



51 dagar kvar :S det är ju ingenting typ. iallafall blir en trip to the ikea idag, ska bli gött få det klart. glömmer säkert något som vanligt :p. har en konstig känsla i kroppen idag vet inte varför...igår var vi hos freddan (heddan+fredde) käka pizza och sånt skit gott! ska köpa sånt slime till dick. fredde hade sånt slime där hemma som dick fastna med. haha sött! kommer ihåg när jag var liten så hade jag också sånt slime, men det hamna alltid på väggarna eller i taket :p för jag slängde de så fastna det. så tyckte jag det var jättekul. men det tyckte dock inte mamma för det färga av sig och blev fettfläckar, hahaha! har nog varit rätt jävlig när jag var liten. ska in i duschen nu! puss

Du&Jag





det kommer alltid att vara så, du & jag <3

meningslöst med rubrik.



kunde inte sova inatt hade så ont i ryggen...vakna med huvudvärk men det gick över sen. jag och dick åkte ner till stan och gick en runda, sen inom pistachia och köpte den enorma flaskan med chocklad i. gott! blir en roadtrip till ikea igen på fredag med min bror :). nu är maten snart klar, stekt potatis med falafel bollar och sallad. ska bli så gott. är på bättre humör nu! min systers kattunge liknar en nalle han är så söt så! ska ta bilder på han nästa gång när vi är där. det här med rubriker liksom så svårt att komma på. meningslöst.

lite pics.




skönt & varmt att mysa med bebismagen :)


lite gubbig :)


sötnos


gottttt :D


så såg jag ut idag.


så såg magen ut idag haha.

sjuk?


börjar känna mig lite feberaktig nu igen :( :( :(. lillen trycker och busar i magen. stod på internet att denna veckan skulle bebisen vara lugn och sova mycket? det har jag inte märkt av. tycker nästan han börjar bli vild igen. ska göra en macka och väcka dick annars kommer han vakna inatt hihi.



älskling sussar så gott :). <3

magbild.





tycker inte den växer så mycket nu längre :).

vakna nyss...


japp jag somna till innan kände mig lite feberaktig. så vakna nyss. känns lite bättre nu :). var bara på academedia en timme :S. hon sa föreläsningen skulle vara i 3 timmar. men så satt vi där och lyssna så efter ett tag säger hon "ehm jag tror ni får gå på denna föreläsningen igen nästa vecka, för detta är första gången jag håller i denna föreläsningen och jag vet inte om jag har tagit med all info". smart?? man går väl inte upp och håller i en föreläsning som man inte kan något om. var tur att jag bara behövde vara där en timme för det kändes som att jag skulle tuppa av, men vill inte behöva gå på den tråkiga föreläsningen igen. vet ju redan vad den handlar om har haft kurs i det innan. ska på en till workshop imorgon "cv/brev" 1-3. hur ska jag hinna söka minst 5 praktiker denna veckan om dem har satt upp mig på en massa workshops. var där idag, ska dit imorgon och på torsdag sen på fredag ska jag redovisa vilka praktiker jag sökt. var bara ledig i måndags...

igår.



allt såg bra ut hos barnmorskan. hon sa han ligger fortf med huvudet neråt :). SFMÅTT: runt 32-33 sa hon. så vi sköter oss hihi. vi köpte med oss lussebullar hem så gott. sen kom heddan :).



ska till academedia snart ska vara där 1-4. känner mig lite yr i huvudet idag, men får se ska ändå dit. blir det inte bättre sen så får jag dra hem. kommer nog in magbild senare. ny vecka känns som tiden bara springer iväg. hinner bara vakna sen är dagen slut typ. måste till ikea igen någon dag. måste fixa de sista. sen kan man pusta ut. ska vila lite innan jag ska dra. puss

vecka 33



Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


RSS 2.0